Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Kārtainās mīklas tartes ar vīģu ievārījumu, gorgonzolas sieru un bumbieriem
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Kad “Pie Galda!” virtuvē rosās Māra , tad nereti top, kas itāliskās noskaņās. Šoreiz viņa gatavo kārtainās mīklas tartes ar vīģu ievārījumu, gorgonzolas sieru un bumbieriem! Lieliska un ātri pagatavojama uzkoda ar ko pacienāt draugus. #piegalda
Sastāvdaļas
3 plāksnes atlaidinātas kārtainās rauga mīklas
160 g vīģu ievārījuma
1 nogatavojies bumbieris
120 g sadrupināta Gorgonzolas siera
1 viegli sakulta ola
medus
100 g kazeņu
Pagatavošana
Krāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai. Mīklu atlaidina istabas temperatūrā aptuveni 30 minūtes. Katru mīklas plāksni sagriež trīs vienāda izmēra taisnstūros.
Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru, un mīklas taisnstūrus izkārto 2 cm attālumā citu no cita. Mīklas centrā liek 1 ēdamkaroti vīģu ievārījuma. Bumbieri sagriež plānās šķēlēs, to kārto pāri ievārījumam. Pa virsu liek sadrupinātu Gorgonzolas sieru.
Olu viegli sakuļ un ar to nosmērē tartes mīklas maliņas.
Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 20–25 minūtes vai līdz kamēr mīkla zeltaini brūna un pacēlusies, bet siers izkusis. Ļauj atdzesēties 5 minūtes, pāri lej nedaudz medus un rotā ar svaigām kazenēm. Pasniedz vēl siltas!
Komentāri: