Kārtainās mīklas tartes ar vīģu ievārījumu, gorgonzolas sieru un bumbieriem

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Kad “Pie Galda!” virtuvē rosās Māra , tad nereti top, kas itāliskās noskaņās. Šoreiz viņa gatavo kārtainās mīklas tartes ar vīģu ievārījumu, gorgonzolas sieru un bumbieriem! Lieliska un ātri pagatavojama uzkoda ar ko pacienāt draugus. #piegalda

 

Sastāvdaļas

  • 3 plāksnes atlaidinātas kārtainās rauga mīklas
  • 160 g vīģu ievārījuma
  • 1 nogatavojies bumbieris
  • 120 g sadrupināta Gorgonzolas siera
  • 1 viegli sakulta ola
  • medus
  • 100 g kazeņu

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai. Mīklu atlaidina istabas temperatūrā aptuveni 30 minūtes. Katru mīklas plāksni sagriež trīs vienāda izmēra taisnstūros.
  2. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru, un mīklas taisnstūrus izkārto 2 cm attālumā citu no cita. Mīklas centrā liek 1 ēdamkaroti vīģu ievārījuma. Bumbieri sagriež plānās šķēlēs, to kārto pāri ievārījumam. Pa virsu liek sadrupinātu Gorgonzolas sieru.
  3. Olu viegli sakuļ un ar to nosmērē tartes mīklas maliņas.
  4. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 20–25 minūtes vai līdz kamēr mīkla zeltaini brūna un pacēlusies, bet siers izkusis. Ļauj atdzesēties 5 minūtes, pāri lej nedaudz medus un rotā ar svaigām kazenēm. Pasniedz vēl siltas!