1 kg brieža gaļas šķiņķa,
sagriezta gabaliņos
2 pastinaki
2 lieli burkāni
2 lieli dzeltenie burkāni
1 selerijas sakne
timiāns un rozmarīns garšai
Pagatavošana
Karstā katlā ielej eļļu, sagaida, lai tā uzkarst, un liek cepties gaļu. Gaļas gabaliņus cep aptuveni 15–20 minūtes, ik pa laikam maisot, lai tie ir zeltaini brūni. Bieži vien
gatavojot te tiek pieļauta kļūda – brīdī, kad tie ir nedaudz apcepušies, sāk izdalīties sula no gaļas, un tad, vienmērīgi maisot, ir jāgaida, lai sula iztvaiko un gaļa vēlreiz sāk cepties. Šeit rodas tā īstā sautējuma garša. Nepareizi būtu, ja visu reizē samestu katlā un vienkārši sautētu. Kad gaļai ir izdalījusies sula, tā iztvaikojusi un gaļa vēlreiz apcepusies, tai lej klāt siltu ūdeni un ļauj tai vārīties 1 stundu.
Sagriež visus sakņaugus līdzīgos gabalos, kā ir griezta gaļa. Dārzeņus apcep atsevišķi uz citas pannas un ber klāt gaļai. Šis ir veiksmīga sautējuma izdošanās noslēpums – visas sastāvdaļas atsevišķi apcept.
Pēc dārzeņu iebēršanas sautējumu pavāra vēl 10–15 minūtes, pieliek timiānu un rozmarīnu. Tad tam ļauj ievilkties, noņemot katlu no uguns uz 10–20 minūtēm. Tad droši var baudīt un sildīties.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: