Pagatavo smilšu mīklu. Sviestu sajauc ar cukuru, pievieno miltus, un samīca viendabīgu mīklu. Mīklu novieto vēsumā 30 minūtes.
Sagatavo cepamo formu. Mīklu izspaida vai izveltnē formā un sabaksta ar nazīti, lai cepoties neveidojas gaisa burbuļi. Cep 180 °C temperatūrā 15 minūtes.
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos un liek bļodā, pievieno cukuru un olas. Masu karsē ūdens peldē, kamēr tā sāk biezēt. Karstu masu izlej caur sietiņu.
Savārītos rabarberus liek gatavajā smilšu mīklas groziņā un atdzesē. Tikmēr pagatavo olbaltuma zefīra masu.
Olbaltumu ar vienu daļu cukura puto, līdz masa kļuvusi stingra un cukurs tikpat kā izkusis, otru daļu cukura vāra sīrupā, līdz tas kļuvis biezāks. Tad karsto sīrupu tievā strūkliņā lej putotajos olas baltumos un turpina putošanu. Masu puto, kamēr tā atdzisusi, kļuvusi spīdīga un bieza.
Olbaltumu liek konditorejas maisiņā un spiež uz sagatavotās rabarberu pamatnes (vai ar karoti izlīdzina to).
Tad ar gāzi uzpildāmās virtuves lampu olbaltumu apdedzina, līdz tas kļuvis karamelīgi brūns.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: