Mandarīnu curd

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Izmanto šo krēmu kā piedevu pie vafelēm, pankūkām, plācenīšiem, pildi cepumos, kūkās, pasniedz siera kūku ar šo krēmu vai izmanto kādā kārtojumā.

Sastāvdaļas

150 g cukura

4 olas

100 g mandarīnu sulas

80 g auksta sviesta

Pagatavošana

  1. Katliņā liek cukuru un olas, pielej mandarīnu sulu. Maisot karsē tik ilgi, līdz masa sāk biezēt. Samazina karstumu un turpina aktīvi maisīt. Kad masa sabiezējusi, noņem no uguns.
  2. Pievieno pa gabaliņam aukstu sviestu, ko iemaisa krēmā. Kad sviests pievienots, krēmu pārlej bļodiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi tieši uz krēma (nevis pa virsu) un liek ledusskapī uz nakti sastingt.
  3. Ēd ar pankūkām, vafelēm, pilda kūkās, tartēs un izmanto desertu pagatavošanai.