3 skābi āboli
50 g apelsīnu sukāžu
50 g pekanriekstu
4 olas
100 g ierauga
150 g miltu
100 g muskovado gaiši brūnā cukura
½ tējkarotes cepamā pulvera
Pagatavošana
Ābolus sagriež skaistās šķēlītēs. Čuguna katlā ielej eļļu, un katlu kārtīgi ietauko. Skaisti izliek uz riņķi ābolu šķēlītes, uzber apelsīnu sukādes, pekanriekstus, uz āboliem uzbirdina muskovado cukuru.
Pagatavo mīklu. Olas sakuļ kopā ar 80 g cukura, liek klāt ieraugu, miltus un cepamo pulveri.
Mīklu lej pāri āboliem, liek vāku virsū, un katlu ierok oglēs, lai karstums nāk no apakšas un augšas. Tur karstās oglēs 5 minūtes, tad katlu izņem no oglēm, bet uz katla vāka vēl 5–10 minūtes atstāj tur esošās ogles. Tad ogles nober un ļauj kūkai 5 minūtes pastāvēt katlā. No sākuma oglēs esošais katls būs tā uzkarsis, ka kūka cepsies visas 20 minūtes, pat neesot tieši iekšā ugunskurā. Tad kūku met otrādi, apber ar kanēli un pūdercukuru un bauda kopā ar svaigi pagatavotu kafiju.
Ja necep ugunskurā, tad čuguna katlu liek krāsnī 220 ºC temperatūrā uz 15 minūtēm, tad atstāj ārā vēl 10 minūtes. Ja katls ir liels un gatavo vairāk cilvēkiem, tad gatavošanās laiks jāpalielina. Gatavošanās laikā droši drīkst skatīties katlā, lai saprastu, cik tālu kūka ir izcepusies
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: