Recepte

Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Anna bāzei šajā reizē izmanto rukolu, taču tikpat labi tie var būt arī jebkuri citi salāti, kas jums garšo, piemēram, spināti. Lai salātus padarītu sulīgākus, tiem var uzliet nedaudz olīveļļas un pievienot sāli, kā arī pierīvēt citrona miziņu.

Arī ogu variācijas šiem salātiem var būt daudzas. Šajā receptē tiek izmantotas krūmu mellenes, taču tās var būt arī avenes vai, piemēram, sagrieztas zemenes, vai jebkuras citas ogas, kas kārojas.

Svarīgi arī piebilst, ka salātu sastāvdaļu proporcijas var mainīties, ņemot vērā katra vēlmes. Tas nozīmē, – ja gribas mazāk gurķi un vairāk mellenes, tad tā arī jādara.

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • kazas siers (50 g personai)
  • balzametiķis
  • olīveļļa
  • sāls un pipari
  • zemenes
  • gurķis
  • rukola
  • nektarīni

Pagatavošana

  1. Salātu šķīvī liek rukolu, aplej ar mazliet olīveļļas un apviļā, lai salāti visi būtu mazliet mitri.
  2. Nektarīnus, gurķi un zemenes sagriež kubiņos un pievieno rukolai. Visu mazliet apmaisa. Pa virsu liek mazos gabaliņos sadrupinātu kazas sieru.
  3. Divas zemenes saspaida kopā ar balzametiķi, sāli, pipariem un olīveļļu, lai izveidotos mērce. Mērci salātiem pārlej pirms pasniegšanas.
  4. Pasniedz ar svaigu bageti vai čabatu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: