Uz dārzeņiem ceptas cūkgaļas ribiņas

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Es dievinu cepeškrāsni un nesaprotu tos cilvēkus, kas spēj bez tās iztikt. Kāpēc? Galvenokārt tāpēc, ka cepeškrāsns taupa laiku. Ir tik daudz dažādu ēdienu, ko var vienkārši sagatavot – izkārto uz cepešplāts vai cepamajā traukā un uz laiku aizmirsti. Ēdiens gatavojas pats. Otrs iemesls ir veselība. Cepeškrāsnī ēdienam jāpievieno daudz mazāk taukvielu, tas gatavojas pats savā sulā un ir aromātisks un sulīgs. Ja vēl mājās ir cepeškrāsns ar tvaika funkciju – super. Tvaiks ikvienu ēdienu padara sulīgāku un garšām ļauj saplūst vienmērīgāk. Ja jums vēl nav cepeškrāsns, ceru, ka pēc šīs receptes jūs noteikti gribēsiet pie tādas tikt.

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas ribiņu
  • 2 saldie kartupeļi
  • 2–4 bietes (sarkanas un/vai dzeltenas)
  • 1 selerijas sakne
  • 4 sīpoli
  • 2 tējkarotes balzametiķa
  • 2 tējkarotes medus
  • 2 tējkarotes sinepju vai sinepju sēklu
  • 2–4 zariņi rozmarīna
  • 2–4 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls un malti pipari

Pagatavošana

  1. Cūkgaļas ribiņas ieziež ar sāli, eļļu, sinepēm, balzametiķi un medu. Ja ir laiks, atstāj tās marinēties līdz 12 stundām.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai augšas un apakšas režīmā.
  3. Nomizo saldos kartupeļus, bietes un selerijas sakni, sagriež tos vienādos gabaliņos. Nomizo un uz pusēm sagriež sīpolus. Dārzeņus ieziež ar olīveļļu, apber ar sāli un pipariem.
  4. Cepamajā traukā apakšā liek sīpolus, tad dārzeņus un pa virsu ribiņas. Pāri liek rozmarīna zariņus. Trauku liek krāsnī pa vidu un cep 45–60 minūtes. Būs gatavs, kad ribiņas atdalās no kaula un dārzeņi ir mīksti.

Komentāri: