Skaista paprikas mājiņa, kas piepildīta ar aromātisku kuskusu – tā ir īsteni veselīga maltīte. Šoreiz daudzveidīgajam kuskusam, kas tik viegli pieņem piedevu garšas, pievienojām saldas rozīnes un aromātiskus vasaras zaļumus.
Ja vēlaties vēl ko sātīgāku, papildiniet šo recepti ar apceptiem gaļas vai zivs gabaliņiem.
Papriku noskalo. Vienā sānu malā iegriež un ar karoti izņem sēklas.
Sīpolu notīra un sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu un cep sīpolus 2-3 minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
Uzvāra ūdeni un pārlej pāri kuskusam un rozīnēm proporcijā 1:2, pievienojot olīveļļu Traukam uzliek vāku un ļauj kuskusam 5 minūtes uzbriest. Tad pievieno saceptos sīpolus un sasmalcinātos zaļumus. Visu samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.
Paprikā ar karoti no vienas malas ieliek maisījumu. Pilda apmēram ¾ no paprikas pāksts, jo kuskuss vēl uzbriedīs.
Papriku ietin folijā un liek uz grila cepties ~ 20 minūtes. Pēdējās 5 minūtes papriku cep bez folijas, lai paprikas miziņa viegli apdeg. Pasniedz karstas ar zaļo lapu salātiem un svaigu maizi.
Ļoti gardi 😋