Zirņu un pupiņu salāti ar piparmētrām

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Atsvaidzinoši un garšas bagāti salāti, kurus interesantus padara tieši piparmētras. Viegli salāti, ar ko papildināt bagātīgu steika gabalu.

Sastāvdaļas

  • olīveļļa
  • sviests
  • 1 šalotes sīpols
  • 100 g bekona
  • 100 g zaļo zirnīšu, saldētu
  • 200 g edamame pupiņu, saldētu
  • 150 g romiešu salātu
  • 1 sauja piparmētru
  • 50 g cietā tipa siera

Pagatavošana

  1. Ja izmanto saldētas pupiņas un zirņus, atsaldē tās. Zirņus ber verdošā sālītā ūdenī un blanšē 1–2 minūtes. Pupiņas ber vārošā sālītā ūdenī un vāra, līdz tās uzpeld ūdens virspusē. Abus pēc blanšēšanas pārliek aukstā ūdenī. Pupiņas izņem no mizas.
  2. Šalotes sīpolu notīra un sagriež smalkās ripiņās. Bekonu sagriež kubiņos.
  3. Pannā lej olīveļļu un sviestu. Pievieno sīpolus un bekonu un viegli apcep, līdz sīpoli mīksti un gandrīz caurspīdīgi. Pievieno pupiņas un zirnīšus, sasilda. Pievieno sakapātus salātus un daļu piparmētru. Samaisa un uzkarsē.
  4. Salātus liek traukā, pārkaisa ar svaigām piparmētrām, pievieno rīvētu sieru un garšvielas pēc sajūtām (sāli un piparus).