Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Zirņu un pupiņu salāti ar piparmētrām
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Atsvaidzinoši un garšas bagāti salāti, kurus interesantus padara tieši piparmētras. Viegli salāti, ar ko papildināt bagātīgu steika gabalu.
Sastāvdaļas
olīveļļa
sviests
1 šalotes sīpols
100 g bekona
100 g zaļo zirnīšu, saldētu
200 g edamame pupiņu, saldētu
150 g romiešu salātu
1 sauja piparmētru
50 g cietā tipa siera
Pagatavošana
Ja izmanto saldētas pupiņas un zirņus, atsaldē tās. Zirņus ber verdošā sālītā ūdenī un blanšē 1–2 minūtes. Pupiņas ber vārošā sālītā ūdenī un vāra, līdz tās uzpeld ūdens virspusē. Abus pēc blanšēšanas pārliek aukstā ūdenī. Pupiņas izņem no mizas.
Šalotes sīpolu notīra un sagriež smalkās ripiņās. Bekonu sagriež kubiņos.
Pannā lej olīveļļu un sviestu. Pievieno sīpolus un bekonu un viegli apcep, līdz sīpoli mīksti un gandrīz caurspīdīgi. Pievieno pupiņas un zirnīšus, sasilda. Pievieno sakapātus salātus un daļu piparmētru. Samaisa un uzkarsē.
Salātus liek traukā, pārkaisa ar svaigām piparmētrām, pievieno rīvētu sieru un garšvielas pēc sajūtām (sāli un piparus).
Komentāri: