Gaļa un kanēlis ir lieliska kombinācija, bet, papildus pievienojot arī žāvētus augļus un riekstus, aromāti savienojas Ziemassvētkiem raksturīgā garšīgā smaržu mākonī, kas piepilda visu māju.
Kartupeļus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un liek vārīties.
Burkānus nomizo un sarīvē.
Gaļu sagriež gulaša lieluma 2 x 2 cm lielos gabaliņos un kopā ar burkāniem liek cepties uz pannas. Ļauj apcepties mazliet zeltainai.
Gaļai pievieno riekstu maisījumu, kanēli, kokosriekstu skaidiņas un medu, visu apmaisa un vēl mazliet apcep.
Veidni ietauko ar sviestu un liek tajā gaļas maisījumu.
Kartupeļus sastampā, pievieno tiem sviestu un pienu un kuļ, kamēr izveidojusies viendabīga masa.
Kartupeļu masu pilda konditorejas maisiņā, un izspiež pāri gaļai kartupeļu rozītes.
Liek cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā un cep ~ 20 minūtes, kamēr kartupeļi zeltaini.
Garšo, teiksim, neparasti. Neesmu sajūsmā.
Ja būtu vēl viena iespēja:
-kanēli liktu daudz mazāk;
-medu drošvien neliktu vispār, jo viss tā jau sanāk salds (pārāk);
-apelsīnu vai nu neliktu, vai pavisam, pavisam maz (p.s. receptē nemaz nav rakstīts, kas jādara ar apelsīnu, nācās meklēt raidījumā).
Laikam tomēr otreiz netaisītu.