Ziemassvētkiem piestāv jēra gaļa. Jo īpaši, ja tā sagatavota kā piparkūkas – ar kardamonu, koriandru, kanēli, bagātināta ar mandelēm un aprikozēm. Tāds Salavecīša cienīgs sildošs ēdiens, ko varat sagatavot arī kādu dienu pirms lielā ģimenes kopā būšanas notikuma un uzglabāt ledusskapī.
Sīpolus, ķiplokus un ingvera saknes gabaliņu notīra un smalki sagriež. Pannā uzkarsē eļļu un uz vidējas liesmas ~ 15 minūtes apcep visas garšsaknes.
Gaļu sagriež ~ 3 cm lielos gabaliņos un pievieno garšsaknēm uz pannas. Apcep brūnu.
Piestā sagrūž koriandru, kardamonu un krustnagliņas. Uz sausas pannas garšvielas nedaudz apgrauzdē, lai garšas atveras, pievieno gaļai, un visu apmaisa.
Gaļu pārliek sautējamā katlā, pievieno safrānu, lauru lapas, kanēļa standziņas un mandeles, pārlej ar buljonu vai ūdeni un uzvāra. Pēc garšas pievieno sāli, katlam liek virsū vāku, un sautē 45 līdz 60 minūtes.
~ 15 minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno veselas aprikozes.
Sautējums labi garšos, pasniegts kopā ar rīsiem, vārītiem kartupeļiem vai tvaicētiem dārzeņiem.
Komentāri: