Citrusīgā pasta ar rikotu un spinātiem

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

250 g spageti makaronu

30 g sviesta

250 g rikotas siera

100 ml saldā krējuma vai auzu krēma

50 g spinātu

50 g cietā siera

sula un miziņa no 1 citrona

šķipsna rīvēta muskatrieksta

sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Katlā uzvāra sālsūdeni un liek vārīties makaronus pēc norādījumiem uz iepakojuma.
  2. Pannā izkausē sviestu, pievieno spinātus un apcep tos, līdz saplakuši. Pievieno citronu sulu, pierīvē miziņu un pieliek rikotu ar saldo krējumu. Savāra krēmīgā mērcē. Ja mērce šķiet par biezu, pievieno ūdeni, kurā vārās pasta. Mērci vāra dažas minūtes, beigās pievieno garšvielas.
  3. Novārītos spageti pievieno mērcei, kārtīgi apmaisa un pārber ar cieto sieru. Pasniedzot var pierīvēt vēl citrona miziņu – garšos vēl svaigāk.

Komentāri: