Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Ziedkāpostu krēmzupa
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 ziedkāposts
2 daiviņas ķiploku
1 liels sīpols
1 tējkarote malta kumina
½ tējkarotes malta koriandra
½ tējkarotes maltu melno piparu
olīveļļa
1 litrs ūdens
1 Gallina Blancavistas buljona kubiņš
sāls
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
Ziedkāpostu sadala mazākās rozetēs, saber bļodā, aplej ar olīveļļu, pievieno koriandru un kuminu, kārtīgi apmaisa un ber uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru.
Sīpolu sagriež lielās daivās, ķiplokus nomizo, visu uzliek blakus ziedkāpostiem.
Cep visu krāsnī 30–40 minūtes, līdz sastāvdaļas kļuvušas mīkstas.
Pēc cepšanas visu pannas saturu sablendē kopā ar litru ūdens, kurā izšķīdināts buljona kubiņš. Zupu vēlreiz pirms pasniegšanas uzkarsē. Ja nepieciešams, pievieno mazliet vairāk ūdens.
Komentāri: