Ziedkāpostu krēmzupa

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 ziedkāposts
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 liels sīpols
  • 1 tējkarote malta kumina
  • ½ tējkarotes malta koriandra
  • ½ tējkarotes maltu melno piparu
  • olīveļļa
  • 1 litrs ūdens
  • 1 Gallina Blanca vistas buljona kubiņš
  • sāls

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. 
  2. Ziedkāpostu sadala mazākās rozetēs, saber bļodā, aplej ar olīveļļu, pievieno koriandru un kuminu, kārtīgi apmaisa un ber uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru.
  3. Sīpolu sagriež lielās daivās, ķiplokus nomizo, visu uzliek blakus ziedkāpostiem.
  4. Cep visu krāsnī 30–40 minūtes, līdz sastāvdaļas kļuvušas mīkstas. 
  5. Pēc cepšanas visu pannas saturu sablendē kopā ar litru ūdens, kurā izšķīdināts buljona kubiņš. Zupu vēlreiz pirms pasniegšanas uzkarsē. Ja nepieciešams, pievieno mazliet vairāk ūdens.