Zemeņu salāti ar kokosriekstu bekonu un citrusu mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

1 sauja spinātu

2 saujas salātu maisījuma

1 gatavs avokado

½ vidēja sarkanā sīpola

150 g zemeņu

100 g grauzdētu pekanriekstu

50 g Urekram kokosriekstu šķēlīšu

3 ēdamkarotes sojas mērces

2 ēdamkarotes Urekram kļavu sīrupa

1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera

1 ēdamkarote eļļas 

šķipsniņa sāls 

 

MĒRCEI

sula no ½ apelsīna 

sula no ½ laima 

1 tējkarote sinepju

1 ēdamkarote kļavu sīrupa

šķipsniņa sāls

3 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

  1. Kokosriekstu šķēlītēm pievieno sojas mērci, kļavu sīrupu, eļļu, paprikas pulveri un sāli. Cep līdz 160 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 6 minūtes, tad atdzesē.
  2. Pekanriekstus grauzdē krāsnī 180 ºC temperatūrā 7 minūtes. Atdzesē un sasmalcina.
  3. Bļodā kārto spinātus, salātu maisījumu, sagrieztu avokado, sīpolu, zemeņu gabaliņus, kokosriekstu bekonu un pekanriekstus.
  4. Pagatavo mērci. Sajauc apelsīnu sulu, laima sulu, kļavu sīrupu, sinepes un sāli. Maisot pievieno olīveļļu. Gatavu mērci pievieno salātiem.