Zemeņu laša tartars

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 200g laša filejas bez asakām
  • 1 neliels gurķis
  • 1 liels avokado
  • 150g zemenes
  • 1 laims
  • buntīte dilles
  • buntīte svaigas piparmētras
  • ķiploku sāls
  • citronpipari
  • maizīte (sagrilēšanai)

Pagatavošana

  1. Lasim noņem ādu, iztīra no asakām. Visu smalki sakapā pavisam nelielos kubiņos un liek bļodā
  2. Avokado sasmalcina un cik iespējams sasmalcina līdzīga lieluma gabaliņos, tas noderēs, lai veidotu ķepīgu masu un saturētu kopā lasi
  3. Zemenes attīra un sakapā tāpat kā lasi. Arī gurķi sagriež tādā pašā veidā, neizmantojot mīkstuma daļu
  4. Visu sajauc viendabīgā masā, pievieno piparus, ķiploku sāli un laima sulu. Pēc garšas pievieno dilles vai piparmētras
  5. Pasniedz nekavējoties ar grilētu maizīti

Komentāri:

Jūsu komentārs: