Zemenes sablendē, saldo krējumu sakuļ ar cukuru, želatīnu uzbriedina, tad izkausē karsta ūdens peldē un pielej mazliet saldā krējuma, lai, pievienojot to krēmam, ir vienāda temperatūra.
Zemenes iecilā sakultajā saldajā krējumā, pievieno želatīnu, un visu lēni samaisa. Liek apmēram uz 2 stundām ledusskapī, lai sastingst.
Pienu uzkarsē līdz vārīšanas temperatūrai. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm un izņem mīkstumu, ko pievieno uzkarsētajam pienam, maisa, līdz izšķīst. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, lēnām maisot, pievieno uzkarsēto pienu. Tad masu liek karsta ūdens peldē un lēnām maisa, līdz mērce sabiezē. Uz plīts nekarsē, jo tad, ja sanāk uzvārīt, saiet ziedos, un viss ir pa galam.
Komentāri: