Zaļie salāti ar kazas un zilo sieru

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Zilajiem sieriem ir asa, aromātiska un pikanta garša, ko speciālisti dēvē par „diskrēti smalku”. Šie sieri gaļas un dārzeņu ēdieniem piešķir pilnīgi jaunas garšas nianses. Šoreiz zilais siers kopā ar viegli apgrauzdētām sezama sēkliņām jaunas garšas nianses piedod viegliem zaļo lapu un olu salātiem.

Sastāvdaļas

  • 1 galviņa ledus salātu
  • 3 vidēji lieli gurķi
  • 4 cieti vārītas olas
  • 50 g kazas siera eļļā
  • 100 g zilā siera
  • 1 tējkarote apgrauzdētu sezama sēkliņu

Mērcei

  • 5 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, cukurs, malti melnie pipari

Pagatavošana

1. Olas noloba un sagriež četrās daļās.

2. Kazas sieru sarīvē vai sadrupina. Sieru ieber bļodiņā un pievieno eļļu, kā arī sāli, cukuru un piparus pēc garšas. Visu sakuļ viendabīgā mērcē.

3. Gurķus nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs. Salātu lapas noskalo un ar pirkstiem saplēš gabalos.

4. Lielā bļodā liek salātu lapas, olas, gurķus, pievieno sezama sēkliņas un viegli samaisa. Pārlej pāri kazas siera un eļļas mērci.

5. Zilo sieru sadrupina un pārkaisa pāri salātiem.

Komentāri: