Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Zaļie salāti ar citrusiem un marinētu vistas krūtiņu
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
100 g rukolas
100 g jebkuru citu zaļu salātu
1 svaigs garais gurķis
1 apelsīns
1 citrons
50 ml krējuma
400 g vistas vai tītara filejas
2 daiviņas ķiploku
1 ēdamkarote medus
½ tējkarotes Kajennas piparu
sāls un svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Ķiplokus smalki sakapā, no citrona izspiež sulu, pievieno medu, sāli un Kajennas piparus. Šajā maisījumā iemarinē filejas gabalus uz 30 minūtēm.
Pēc tam uz sakarsētas pannas uzlej mazliet olīveļļas un apcep gaļu 5 minūtes no katras puses. Tad pannā ielej nedaudz ūdens, uzliek vāku un uz lēnas liesmas pasautē vēl 10 minūtes.
Izfilē apelsīnu. Vispirms tam nogriež mizu un tad no katras daiviņas izfilē mīkstumu. No atlikumiem izspiež sulu un sajauc to kopā ar krējumu un nedaudz sāls.
Gurķi sagriež pabiezās šķēlēs un katru šķēli vēl 3 daļās, lai sanāk stienīši.
Lielā bļodā liek abu veidu salātus, gurķus un apelsīnus.
Komentāri: