Zaļie salāti ar citrusiem un marinētu vistas krūtiņu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g rukolas
  • 100 g jebkuru citu zaļu salātu
  • 1 svaigs garais gurķis
  • 1 apelsīns
  • 1 citrons
  • 50 ml krējuma
  • 400 g vistas vai tītara filejas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 ēdamkarote medus
  • ½ tējkarotes Kajennas piparu
  • sāls un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Ķiplokus smalki sakapā, no citrona izspiež sulu, pievieno medu, sāli un Kajennas piparus. Šajā maisījumā iemarinē filejas gabalus uz 30 minūtēm.
  2. Pēc tam uz sakarsētas pannas uzlej mazliet olīveļļas un apcep gaļu 5 minūtes no katras puses. Tad pannā ielej nedaudz ūdens, uzliek vāku un uz lēnas liesmas pasautē vēl 10 minūtes.
  3. Izfilē apelsīnu. Vispirms tam nogriež mizu un tad no katras daiviņas izfilē mīkstumu. No atlikumiem izspiež sulu un sajauc to kopā ar krējumu un nedaudz sāls.
  4. Gurķi sagriež pabiezās šķēlēs un katru šķēli vēl 3 daļās, lai sanāk stienīši.
  5. Lielā bļodā liek abu veidu salātus, gurķus un apelsīnus.
  6. Fileju sagriež šķēlēs un pievieno salātiem.
  7. Visu pārlej ar mērci, sacilā kopā un pasniedz.