Vrapi ar stilbiņiem meža ķiploku marinādē.

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g Ķekavas vistu šķiņķu meža ķiploku marinādē
  • eļļa cepšanai
  • 50 g krēmsiera
  • 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
  • 1 burkāns
  • ½ tējkarotes paprikas pulvera
  • 2 tējkarotes saldās čili mērces
  • 30 g rukolas
  • 1 dzeltenā paprika
  • 6 kukurūzas tortiljas

Pagatavošana

  1. Stilbus apcep nelielā eļļas daudzumā no visām pusēm zeltainus.
  2. Tikmēr pagatavo aizdaru, kopā sajaucot paprikas pulveri, krēmsieru, zemesriekstu sviestu un čili mērci.
  3. Papriku un burkānu sagriež garenos stienīšos.
  4. Burkānus apcep ~ 7 minūtes tā, lai tie paliek elastīgi.
  5. Atdala gaļu no kauliem, un novieto atsevišķā trauciņā.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, tajā uz minūti liek tortiljas.
  7. Pēc tam uz tortiljas vidusdaļas smērē sagatavoto aizdaru, pāri kārto rukolas lapiņas, papriku un burkānu stienīšus. Pēdējos liek nelielus šķiņķa gabaliņus.
  8. Uzmanīgi ieloka tortiljas abas sānu malas, un virzienā no sevis tortilju aizrullē.
  9. Gatavus tortiljas rullīšus kārto uz cepamā papīra un cep krāsnī vēl ~ 4 minūtes, kamēr tie ir viegli zeltaini un kraukšķīgi.

Komentāri: