Vistas un dārzeņu sautējums

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Recepti piedāvā un gatavo Dzintars Šteinbergs-Ozoliņš, ēst gatavot mīlētājs, dekorators mākslinieks

Vienkārša, nesamākslota recepte sezonā, kuras knifiņš – daudz zaļumu, dažādas krāsas dārzeņi un laba vistas gaļa. Nekā lieka, tomēr ģeniāli.

Sastāvdaļas

  • 4 vistu šķiņķīši
  • 1 saldais kartupelis
  • 2–3 miltaini kartupeļi
  • 1 kabacītis
  • 2 burkāni
  • 2 dažādas krāsas paprikas
  • 1⁄2 glāzes zaļo zirnīšu
  • 1⁄2 sīpola
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1⁄2 čili pipara
  • 1 sauja zaļumu pēc izvēles – pētersīļi, selerija, rozmarīns un kinza
  • sāls un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1. Vistas šķiņķīšus atkaulo. Ādu var atstāt klāt, bet, ja nepatīk, var arī to noņemt. Vistas gaļu sagriež nelielos gabaliņos.

2. Visus dārzeņus nomizo un sagriež vienāda izmēra gabaliņos. Ķiplokus un sīpolu nomizo un rupji sagriež. Čili piparu sagriež ripiņās, sēklas atstājot.

3. Uz pannas apcep vistu.

4. Kad vistas gabaliņi brūni, tiem pievieno visus dārzeņus, pa virsu pārkaisot sāli un svaigi maltus melnos piparus. Pieliek arī pāris graudu smaržīgo piparu un laurlapu.

5. Pēc 30 minūtēm sautējumu pārkaisa ar smalki kapātiem zaļumiem un atstāj vēl uz 10 minūtēm uz nelielas liesmas pasautētiesi.

1. pagatavošanas solis
Sautejums_1

Vistas šķiņķīšus atkaulo. Ādu var atstāt klāt, bet, ja nepatīk, var arī to noņemt. Vistas gaļu sagriež nelielos gabaliņos.

 

2. pagatavošanas solis
Sautejums_2

Visus dārzeņus nomizo un sagriež vienāda izmēra gabaliņos. Ķiplokus un sīpolu nomizo un rupji sagriež. Čili piparu sagriež ripiņās, sēklas atstājot.

 

3. pagatavošanas solis
Sautejums_3

Uz pannas apcep vistu.

 

4. pagatavošanas solis
Sautejums_4

Kad vistas gabaliņi brūni, tiem pievieno visus dārzeņus, pa virsu pārkaisot sāli un svaigi maltus melnos piparus. Pieliek arī pāris graudu smaržīgo piparu un laurlapu.

 

5. pagatavošanas solis
Sautejums_5

Pēc 30 minūtēm sautējumu pārkaisa ar smalki kapātiem zaļumiem un atstāj vēl uz 10 minūtēm uz nelielas liesmas pasautētiesi.

Komentāri: