Mēs nevaram pateikt, kas šai receptē ir galvenais – rullīši vai sautējums, jo abi kopā tie rada pasakainu savienību un garšo pēc rudens – ar lapu smaržu, garšu pārbagātību un silta vēja brāzmām.
Rullīšiem:
Sautējumam:
Vispirms sagatavo sautējumu: kabaci, papriku, sīpolu un tomātu nomazgā un sagriež vienāda izmēra šķēlēs. Ja kabacis ir liels, tam izņem sēklas un nomizo.
Visus dārzeņus pa kārtām apcep, kārto pannā citu virs cita, pārlej ar mērci un sautē, līdz visi dārzeņi mīksti un savārījušies kopā pikantā sautējumā. Pēc garšas pievieno sāli, maltus melnos piparus. Pasautē vēl 5 minūtes.
Vistas filejas nomazgā, nosusina un katru sagriež 2–3 vienādos garenos gabalos. Uz bekona šķēles liek svaigu salvijas lapu un ietin vistas filejas gabaliņu.
Liek uz sakarsētas pannas ar bekona šķēles šuvi uz leju, un cep no visām pusēm zeltaini brūnu. Jau gatavu apkaisa ar nedaudz sāls un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
Pasniedz katram ēdājam 2–3 rullīšus kopā ar karsti pikanto sautējumu.
Komentāri: