Vistas filejas rullīši bekonā un salvijas lapās ar pikanti rudenīgu dārzeņu sautējumu

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Mēs nevaram pateikt, kas šai receptē ir galvenais – rullīši vai sautējums, jo abi kopā tie rada pasakainu savienību un garšo pēc rudens – ar lapu smaržu, garšu pārbagātību un silta vēja brāzmām.

Sastāvdaļas

Rullīšiem:

  • 2 vistas filejas
  • 4–6 salvijas lapas
  • 4–6 bekona šķēles
  • sāls, malti melnie pipari

Sautējumam:

  • 1 kabacis
  • 1 paprika
  • 1 sīpols
  • 1 tomāts
  • 100 ml tomātu mērces
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Vispirms sagatavo sautējumu: kabaci, papriku, sīpolu un tomātu nomazgā un sagriež vienāda izmēra šķēlēs. Ja kabacis ir liels, tam izņem sēklas un nomizo.
  2. Visus dārzeņus pa kārtām apcep, kārto pannā citu virs cita, pārlej ar mērci un sautē, līdz visi dārzeņi mīksti un savārījušies kopā pikantā sautējumā. Pēc garšas pievieno sāli, maltus melnos piparus. Pasautē vēl 5 minūtes.
  3. Vistas filejas nomazgā, nosusina un katru sagriež 2–3 vienādos garenos gabalos. Uz bekona šķēles liek svaigu salvijas lapu un ietin vistas filejas gabaliņu.
  4. Liek uz sakarsētas pannas ar bekona šķēles šuvi uz leju, un cep no visām pusēm zeltaini brūnu. Jau gatavu apkaisa ar nedaudz sāls un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
  5. Pasniedz katram ēdājam 2–3 rullīšus kopā ar karsti pikanto sautējumu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vispirms sagatavo sautējumu: kabaci, papriku, sīpolu un tomātu nomazgā un sagriež vienāda izmēra šķēlēs. Ja kabacis ir liels, tam izņem sēklas un nomizo.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visus dārzeņus pa kārtām apcep, kārto pannā citu virs cita, pārlej ar mērci un sautē, līdz visi dārzeņi mīksti un savārījušies kopā pikantā sautējumā. Pēc garšas pievieno sāli, maltus melnos piparus. Pasautē vēl 5 minūtes.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas filejas nomazgā, nosusina un katru sagriež 2–3 vienādos garenos gabalos. Uz bekona šķēles liek svaigu salvijas lapu un ietin vistas filejas gabaliņu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek uz sakarsētas pannas ar bekona šķēles šuvi uz leju, un cep no visām pusēm zeltaini brūnu. Jau gatavu apkaisa ar nedaudz sāls un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz katram ēdājam 2–3 rullīšus kopā ar karsti pikanto sautējumu.