Cottage pie ar sēnēm un tofu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

BIEZENIM

1 kg miltainu kartupeļu

120 g vegāniskas majonēzes

150 ml augu dzēriena

sāls

 

PILDĪJUMAM

50 ml cepšanas eļļas

2 vidēji sīpoli

2 vidēji burkāni

3 selerijas kāti

150 g saldētu zirnīšu

1 ēdamkarote kaltētu garšaugu (timiāns, rozmarīns, salvija, ķiploku granulas u. c.)

sāls, pipari

200 g šampinjonu

150 g cietā tofu

1 ēdamkarote miltu

1 ēdamkarote tomātu pastas

1 kubiņš sēņu buljona

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, sagriež vienāda izmēra gabaliņos, vāra sālsūdenī, kamēr tie ir pavisam mīksti. Izberž caur sietu, samaisa ar majonēzi un pienu. Pēc garšas pievieno sāli.
  2. Sīpolus, burkānus un seleriju sasmalcina mazos gabaliņos, šampinjonus sarīvē. Karstā pannā ar eļļu sautē dārzeņus 6–8 minūtes, pievieno šampinjonus, saberztu tofu, sautē vēl 3 minūtes. Pievieno garšvielas, tomātu pastu un miltus. Maisot apcep vēl 1–2 minūtes, pievieno aptuveni 150 ml ūdens vai augu dzērienā izšķīdinātu sēņu buljonu.
  3. Visu liek cepamajā traukā. Pārklāj ar kartupeļu biezeni. Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 30 minūtes, līdz izveidojas zeltaina garoza.