Variācijas par tēmu:
Labi garšos sarīvētajam sieram pievienoti sasmalcināti saulē kaltēti tomāti vai bazilika pesto.
Siera vietā varat izmantot sēnes, kas samaisītas ar ēdamkaroti majonēzes.
Bekona daudzumu varat dubultot, pusi aptinot no ārpuses, pusi iepildot filejas kabatiņās.
Der zināt:
Sinepes ir zināmas jau daudzus tūkstošus gadu. Senajā Grieķijā un Romā sinepes izmantoja pulvera veidā medicīnā un ēdiena gatavošanā, savukārt francūži tās sajauca ar medu un ūdeni. Angļu un franču sinepes ir gatavotas pēc īpašām receptēm, sajaucot melnās, nedaudz baltās sinepes un kviešu miltus. Angļu sinepes zināmas jau kopš 19. gadsimta. Sinepēm ir dažādas variācijas – tās var gatavot ar vīnu, čili pipariem, medu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220ºC. Čedaras sieru sarīvē uz rupjas rīves, mocarellu smalki sakapā.
Sieriem pievieno sinepes un visu rūpīgi samaisa.
Vistas filejas nomazgā, nosusina un pārgriež uz pusēm. Katra gabala sānā izdara iegriezumu tā, lai veidotos kabatiņa.
Kabatiņu piepilda ar sagatavoto siera un sinepju masu.
Katru filejas gabaliņu aptin ar vienu vai divām bekona šķēlēm. Lai būtu pavisam droši, ka rullīši turēsies kopā, tos var saspraust ar koka irbulīšiem.
Pannā ieklāj cepamo papīru un uz tā rindā kārto satītos rullīšus.
Cep cepeškrāsnī 20-25 minūtes, līdz bekons ir kraukšķīgi brūns. Tajā ietītā vistas fileja var būt vēl gaiša. Pasniedz ar rīsiem vai dārzeņu salātiem, katru rullīti pārlejot ar uz pannas iztecējušo siera mērcīti.
Komentāri: