Vistas fileja ir ļoti maiga gaļa, tādēļ tai piestāv izteiktas un spēcīgas garšvielas.
Grilējiet gaļu uz mērenas liesmas ne ilgāk par 10 minūtēm, lai vistas filejas nekļūst sausas.
Taizemiešu marināde:
Asā marināde:
Ingvera-laima marināde:
Vasaras marināde:
Sinepju-medus marināde:
Filejas noskalo un nosusina. Katrā filejā iegriež trīs gareniskus griezumus.
Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā vai izspiež caur ķiploku spiedi. Ingveru notīra un sarīvē. Čili izņem sēklas, noskalo un smalki sagriež.
Garšvielas – piparu graudus, koriandru, krustnagliņas un kumīna sēklas liek piestā un sasmalcina.
Garšsaknes un garšvielas pievieno kokosriekstu pienam, pierīvē šķipsniņu muskatrieksta un visu sablenderē. Pēc garšas pievieno sāli vai sojas mērci.
Filejas pārlej ar iegūto kokos riekstu marinādi un marinē ~ 23 stundas.
Filejas grilē ~15 minūtes uz mērenas uguns. Pasniedz ar zaļumiem un sīpolu gredzeniem.
Komentāri: