Vistas filejas kokosriekstu piena marinādē

Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Vistas fileja ir ļoti maiga gaļa, tādēļ tai piestāv izteiktas un spēcīgas garšvielas.

Grilējiet gaļu uz mērenas liesmas ne ilgāk par 10 minūtēm, lai vistas filejas nekļūst sausas. Ja nav iespējas grilēt, cepiet uz pannas. 5- 7 minūtes no katras puses.

Un pasniedziet ar aromātiskiem basmati rīsiem vai svaigiem lapu salātiem.

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 neliels čili pipars
  • 5 cm ingvera saknes
  • 1 tējkarote malta kumīna (romiešu ķimenes)
  • ½ tējkarote piparu graudu
  • ½ tējkarote koriandra
  • ½ tējkarote krustnagliņas
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • jūras sāls vai sojas mērce
  • zaļie lociņi pasniegšanai
  • basmati rīsi vai svaigu lapu salāti pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Filejas noskalo un nosusina. Katrā filejā iegriež trīs gareniskus griezumus.
  2. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā vai izspiež caur ķiploku spiedi. Ingveru notīra un sarīvē. Čili izņem sēklas, noskalo un smalki sagriež.
  3. Garšvielas – piparu graudus, koriandru, krustnagliņas un kumīna sēklas liek piestā un sasmalcina.
  4. Garšsaknes un garšvielas pievieno kokosriekstu pienam, pierīvē šķipsniņu muskatrieksta un visu sablendē. Pēc garšas pievieno sāli vai sojas mērci.
  5. Filejas pārlej ar iegūto kokosriekstu marinādi un marinē ~ 2-3 stundas.
  6. Filejas grilē ~15 minūtes uz mērenas uguns. Pasniedz ar rīsiem vai svaigiem lapu salātiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filejas noskalo un nosusina. Katrā filejā iegriež trīs gareniskus griezumus.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā vai izspiež caur ķiploku spiedi. Ingveru notīra un sarīvē. Čili izņem sēklas, noskalo un smalki sagriež.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Garšvielas – piparu graudus, koriandru, krustnagliņas un kumīna sēklas liek piestā un sasmalcina.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Garšsaknes un garšvielas pievieno kokosriekstu pienam, pierīvē šķipsniņu muskatrieksta un visu sablenderē. Pēc garšas pievieno sāli vai sojas mērci.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filejas pārlej ar iegūto kokos riekstu marinādi un marinē ~ 23 stundas.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filejas grilē ~15 minūtes uz mērenas uguns. Pasniedz ar zaļumiem un sīpolu gredzeniem.