Vistas fileja ir ļoti maiga gaļa, tādēļ tai piestāv izteiktas un spēcīgas garšvielas.
Grilējiet gaļu uz mērenas liesmas ne ilgāk par 10 minūtēm, lai vistas filejas nekļūst sausas. Ja nav iespējas grilēt, cepiet uz pannas. 5- 7 minūtes no katras puses.
Un pasniedziet ar aromātiskiem basmati rīsiem vai svaigiem lapu salātiem.
Filejas noskalo un nosusina. Katrā filejā iegriež trīs gareniskus griezumus.
Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā vai izspiež caur ķiploku spiedi. Ingveru notīra un sarīvē. Čili izņem sēklas, noskalo un smalki sagriež.
Garšvielas – piparu graudus, koriandru, krustnagliņas un kumīna sēklas liek piestā un sasmalcina.
Garšsaknes un garšvielas pievieno kokosriekstu pienam, pierīvē šķipsniņu muskatrieksta un visu sablenderē. Pēc garšas pievieno sāli vai sojas mērci.
Filejas pārlej ar iegūto kokos riekstu marinādi un marinē ~ 23 stundas.
Filejas grilē ~15 minūtes uz mērenas uguns. Pasniedz ar zaļumiem un sīpolu gredzeniem.
Komentāri: