Mafini ar meža zemenēm

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

120 g sviesta istabas temperatūrā
200 g cukura
2 olas
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
240 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
½ tējkarotes sāls
120 g paniņu
400 g meža zemeņu + vēl 100 g mafinu dekorēšanai
200 g saldā krējuma
1 tējkarote pūdercukura

Pagatavošana

1. Sviestu saputo kopā ar cukuru, līdz masa ir viendabīga, pievieno olas un sēkliņas
no vaniļas pāksts.
2. Pievieno sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri un sāli. Visu ieputo.
3. Pievieno paniņas un iemaisa, līdz ir masa bieza un viendabīga.
4. Pievieno pusi meža zemeņu, ko ieputo masā, lai tās izšķīst un iekrāso mīklu. Tad
pievieno atlikušās zemenītes un uzmanīgi iemaisa, lai tās pārāk nesamīcītu.
5. Mafinu pannā ieklāj 12 papīra formiņas, un pilda tajās gatavo mīklu, līdz tās ir
gandrīz pilnas. Cep iepriekš līdz 180 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī 25–30
minūtes.
6. Atdzesē istabas temperatūrā.
7. Pēc vēlēšanās var dekorēt ar putukrējumu. Kamēr mafini dziest, saldo krējumu
saputo kopā ar pūdercukuru. Gatavo putukrējumu liek uz atdzesētajiem mafiniem
un dekorē ar svaigām odziņām.

Komentāri: