Falafel vafeles

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

320 g Bauck Hof maisījuma falafelu pagatavošanai (2 iepakojumi)

400 ml verdoša ūdens

1 sīpols

2 olas

3 ēdamkarotes citronu sulas

1 ēdamkarote citronu miziņu

1 tējkarote cepamās sodas

1 tējkarote malta kanēļa

4 ēdamkarotes miltu

šķipsniņa sāls

BURKĀNLASIM

2 lieli burkāni

2 tējkarotes sojas mērces

1,5 ēdamkarotes olīveļļas

3 ēdamkarotes verdoša ūdens

2 ēdamkarotes citronu sulas

1 ēdamkarote miso pastas

1 ēdamkarote cukura (kļavu sīrupa, dateļu sīrupa)

1 tējkarote ķiploku pulvera

½ tējkarotes maltu melno piparu

1,5 ēdamkarotes rīsu etiķa

 

SVAIGĀ SIERA KRĒMAM

180 g svaigā krēmsiera

maza bunte diļļu

1 tējkarote laima miziņu

šķipsniņa sāls

pipari

Pagatavošana

 

  1. Novāra veselus, nemizotus burkānus, līdz tie kļuvuši mīksti. Svarīgi ir nepārvārīt. Var pārbaudīt ar koka irbulīti, ja tas viegli iziet cauri, ņem no uguns nost un ļauj atdzist. Burkānus sagriež plānās strēmelēs.
  2. Bļodā sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Burkānu strēmeles iemērc marinādē un ļauj ievilkties līdz 2 stundām. Lai burkāniem būtu izteiksmīgāka garša, var iemarinēt iepriekšējā vakarā.
  3. Falafelu maisījumu ber bļodā, sajauc ar verdošu ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm uzbriest.

Komentāri: