Kraukšķu salāti

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Zaļi, atsvaidzinoši, tiešām kraukšķīgi salāti var būt kā piedeva grilētiem gardumiem vai arī kā nākamās dienas pusdienas, kuras varbūt dvēselei gribēsies tādas vieglākas. Garšo vislabāk dabā ar basām kājām.

Sastāvdaļas

1 garais gurķis

125 g redīsu 

1 sarkanais sīpols

2 ēdamkarotes sēklu maisījuma 

100 g spinātu 

100 g sālītu Indijas riekstu (derēs arī zemesrieksti)

2 ēdamkarotes kaņepju vai linsēklu eļļas

1 citrons

1 tējkarote zemesriekstu sviesta

sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Uzkarsē sausu pannu bez taukvielām, un liek apgrauzdēties sēklu maisījumu. 
  2. Pagatavo mērci, burciņā sajaucot kaņepju eļļu ar citronu sulu, zemesriekstu sviestu un sāli. 
  3. Lielā bļodā pagatavo salātus. Liek nomazgātus un nosusinātus spinātus, ar mizojamo nazi saēvelētus gurķus, smalkās ripās sagrieztus redīsus un sīpolu. Pievieno mērci, sēklu maisījumu, riekstus, un visu samaisa. 
  4. Ja salātus nav paredzēts pasniegt uzreiz, mērci iejauc tikai pirms pasniegšanas.