150 g griķu nūdeļu
250 g burkānu
250 g pastinaku
300 g brokoļu
150 g zaļo zirnīšu, saldētu
250 g konservētu pupiņu, sarkano un/vai balto
2 l vistas buljona
svaigi pētersīļi
sāls
1. Burkānus sagriež plānās pusripās. Pastinakus sagriež 2 x 2 cm lielos kubiņos. Brokoli
sadala mazākos gabaliņos.
2. Katlā lej iepriekš sagatavoto buljonu. Kad tas sācis burbuļot, pievieno burkānus un
pastinakus, turpina vārīt uz nedaudz mazākas uguns. Vāra 5 minūtes. Tad pievieno
brokoļus un griķu nūdeles, turpina vārīt vēl 10 minūtes.
3. Beigās pievieno sāli un īsi pirms vārīšanas beigām pieliek saldētos zaļos zirņus.
4. Pasniedzot bļodiņā liek novārītās nūdeles, sakapātos pētersīļus un tad lej virsū zupu.
Komentāri: