Laimes cepumiņi

Viegla
līdz 1 h
10 personām

Šie cepumiņi būs Jaunā gada kroņa numurs! Tā ir lieliska izklaide un reizē var būt arī ļoti personīga dāvana, ja īpaši piestrādāsiet pie lapiņu vēstījuma. Kompliments, joks vai nākamā gada pareģojums – tas vienmēr ienesīs ballītē jautru noskaņojumu un ziņkārīgu sajūsmu. Tas ir kā atpakot dāvanu, tikai cepumiņa formātā! Paldies Ilzei Prūsei par gardo un pārbaudīto recepti!

Sastāvdaļas

3 olu baltumi

150 g cukura

115 g kausēta sviesta

125 g miltu

¼ tējkarotes vaniļas

¼ tējkarotes mandeļu ekstrakta

2 ēdamkarotes vēsa ūdens

Pagatavošana

  1. Saputo olu baltumus ar cukuru, līdz iegūtas stingras putas. Tas aizņems apmēram 4 minūtes. Iemaisa izkausētu (padzisušu) sviestu, vēsu ūdeni un, ja vēlas – izteiktākai garšai pievieno vaniļu un mandeļu ekstraktu. Tad visam klāt iesijā miltus. Kārtīgi samaisa.
  2. Uz pannas izklāj cepamo papīru. Ar karoti izliek mīklu, izveidojot aplīšus aptuveni 7 cm diametrā. Mīklas aplīšiem ir jābūt tiešām ļoti plāniem – tā, lai cauri spīd cepamais papīrs. Izceptie cepumiņi ir obligāti jāloka ciet, kamēr karsti, tāpēc uz vienas pannas cep ne vairāk kā 4 mīklas aplīšus.
  3. Cepumiņus cep 190 ºC temperatūrā 5–6 minūtes, kamēr maliņas sāk viegli apbrūnināties.
  4. Izņemot cepumus no krāsns, uzreiz ķeras pie locīšanas. Paņem vienu cepumu, ieliek viducī vēstījumu, vispirms pārloka uz pusēm un tad noapaļo tā, lai cepuma stūrīši izveidotu mēnestiņa formu. Lai cepumi saglabātu formu, piemeklē trauciņu, kurā ielikt salocīto cepumu, kamēr tas atdziest. Es parasti izmantoju mafinu formu.
  5. Dekorē ar kausētu šokolādi un cukura dekoriem vai pēc savas gaumes.

Komentāri: