Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
VISTAS AKNU PASTĒTE AR ŽĀVĒTU PLŪMJU DŽEMU
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
500 g vistu aknu
150 ml saldā krējuma
140 g sviesta
2 šalotes sīpoli
2 daiviņas ķiploku
2 ēdamkarotes konjaka
4–5 salvijas lapas
0,5 l portera alus
200 g žāvētu tumšo plūmju
60 ml ābolu etiķa
1 tējkarote čili pārslu
70 g muskovado cukura
Pagatavošana
4 porcijām
Tumšās žāvētās plūmes aplej ar portera alu un liek uz nakti uzbriest. No rīta pieber klāt cukuru, čili pārslas un sāli un liek vārīties. Uz lēnas uguns novāra pusi šķidruma, tad pievieno etiķi un novāra vēl par trešdaļu, līdz plūmes pilnīgi mīkstas un sula sabiezē sīrupā. Atliek malā.
Nomizo šalotes sīpolus un ķiplokus un sagriež šķēlēs, liek sautēties pannā uz mērenas uguns, pa to laiku notīra aknas.
Kad sīpoli apbrūnināti, pievieno konjaku un iztvaicē alkoholu. Pievieno aknas un labi apcep. Pievieno saldo krējumu un salvijas lapas. Viegli novāra šķidrumu, un liek blenderī. Blendē, pamazām pievienojot aukstu, kubiņos sagrieztu sviestu.
Pilda pastēti traukā un liek ledusskapī vismaz uz 4–5 stundām. Pastēti pasniedz uz maizes kopā ar plūmēm.
Komentāri: