fbpx

Vista uz alus bundžas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Pavisam vienkārša recepte. Sarežģītākais tajā varētu būt vien tas, ka iepriekš būtu jāpārbauda krāsns tilpuma atbilstība, lai vistu tajā varētu ievietot vertikāli. Alus notis ēdienā jūt tikai pavisam nedaudz. Smaržo un garšo fantastiski.

Sastāvdaļas

  • 1 vista
  • 1 bundža alus
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • ½ čili pipara
  • 2 daiviņas ķiploku
  • svaigs timiāns
  • sula no 1 apelsīna
  • 2 ēdamkarotes sviesta

Pagatavošana

  1. Vistu noskalo un nosusina. Ķiploka daiviņas attīra un saspiež.
  2. Sajauc ķiplokus, apelsīnu sulu un paprikas pulveri. Pievieno sakapātu čili. Pievieno ⅓ alus bundžiņas. Marinē vistu šajā maisījumā vismaz stundu vai ilgāk.
  3. Notrauc timiāna lapiņas un rupji sakapā, sajauc tās ar sviestu. Zaļumu sviestu ierīvē zem vistas ādas.
  4. No ārpuses vistu apsāla un appiparo.
  5. Vistu sprauž uz alus bundžas un vertikāli liek krāsnī.Cep 180 °C temperatūrā ~ 45 minūtes. Pasniedz karstu.

 

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistu noskalo un nosusina. Ķiploka daiviņas attīra un saspiež.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sajauc ķiplokus, apelsīnu sulu un paprikas pulveri. Pievieno sakapātu čili. Pievieno ⅓ alus bundžiņas. Marinē vistu šajā maisījumā vismaz stundu vai ilgāk.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Notrauc timiāna lapiņas un rupji sakapā, sajauc tās ar sviestu. Zaļumu sviestu ierīvē zem vistas ādas.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No ārpuses vistu apsāla un appiparo.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistu sprauž uz alus bundžas un vertikāli liek krāsnī.Cep 180 °C temperatūrā ~ 45 minūtes. Pasniedz karstu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: