Viltotais zaķis ar selerijas sakņu biezeni

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Visa pamātā – laba maltā gaļa. Lai tā būtu sulīga, var pievienot speķi. Labs viltotais zaķis ir sulīgs, un cūkgaļa nodrošina sulīgumu.

Sastāvdaļas

  • 500 g maltas liellopu gaļas
  • 100 g dūmota speķa
  • 2–3 ēdamkarotes miltu
  • 1 ola
  • 100 ml saldā krējuma
  • mazliet olīveļļas
  • 2–4 cieti vārītas olas
  • sāls, pipari
  • rīvmaize, buljons pēc vēlēšanās

SELERIJAS SAKŅU BIEZENIM

  • 1–2 selerijas saknes
  • līdz 100 ml saldā krējuma
  • sviests
  • sāls

Pagatavošana

  1. Malto gaļu samīca, pievieno sīki sakapātu speķi, saldo krējumu, olu, miltus, sāli un piparus, kā arī mazliet olīveļļas. Visu labi samīca ar rokām. Izveido vienu vai divus gaļas kukulīšus. Ja vēlaties pievienot vārītas olas, tad tās iestrādā kukulīšos. Aiztaisa kārtīgi ciet, lai cepoties tie neatnāk vaļā. Šo gaļas kukulīti var arī apviļāt rīvmaizē un tad likt krāsnī.
  2. Uz pannas uzlej mazliet olīveļļas un izvieto gaļas kukulīšus. Pannu liek līdz 190–200 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep, līdz gaļa ir gatava.
  3. Ja gaļai nav pievienots speķis un cepoties liekas, ka tā ir pasausa, tad uz pannas uzlej buljonu, lai tas uzkarst, un ik pa laikam ar to aplej pašu viltoto zaķi, tādējādi to padarot mitrāku un sulīgāku. No šī šķidruma beigās var pagatavot mērci gaļai.
  4. Pagatavo selerijas sakņu biezeni. Nomizo saknes, sagriež gabalos un liek vārīties. Kad selerijas saknes ir mīkstas, tās vai nu saspaida ar stampu, vai labāk sablendē ar blenderi. Pievieno saldo krējumu (sāk ar mazumiņu, pievieno pamazām), sviestu, kā arī sāli pēc garšas. Blendē, līdz tas ir viendabīgs un maigs.
  5. Kā papildu piedevas var sagatavot zaļās pupiņas un sniega zirņus.