Aknu un cūkgaļas terīne ar portera un tumšo plūmju mērci

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

100 g žāvētu tumšo plūmju

2 zvaigžņu anīsi

300 ml Mežpils portera

1 čili pipars

50 g mitrā brūnā cukura

50 ml sarkanvīna etiķa

400 g maltas cūkgaļas

250 g auksti kūpināta bekona

200 g vistas aknu

1 ola

1 tējkarote kaltētu Provansas garšaugu

1 tējkarote sāls

½ tējkarotes maltu melno piparu

50 ml brendija

2–3 kadiķa ogas

Pagatavošana

  1. Porterim pievieno brūno cukuru, anīsa zvaigznes, čili piparu un etiķi. Uzvāra un aplej plūmes. Ļauj tām uz nakti savilkties.
  2. Blenderī liek olu un vistas aknas. Viegli sablendē, bet atstāj gabaliņus.
  3. Maltajai gaļai piemaļ melnos piparus, Provansas garšaugus, brendiju, maltas kadiķogas, sāli. Visu labi samaisa.
  4. Terīnes traukā liek pa kārtām bekonu, gaļas masu un aknas, visu noslēdz ar bekonu.
  5. Apklāj trauku ar foliju un ieliek citā traukā, kas līdz pusei piepildīts ar siltu ūdeni. Terīni liek līdz 165 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī ūdens peldē un cep aptuveni 1 stundu vai līdz iekšējā temperatūra terīnē sasniedz 70 ºC.
  6. Ļauj terīnei atdzist un liek uz nakti ledusskapī savilkties. Pasniedz ar porterī izturētām plūmēm un to mērci.

Komentāri: