Katlā lej ūdeni, pievieno kubiņos sagrieztu sviestu un sāli. Liek vārīties. Ja milti nav irdeni, tos izsijā.
Kad sviestūdens sāk vārīties, strauji pievieno miltus un, noņemot no uguns, ar koka karoti vai silikona spatulu spēcīgi maisa. Kad tā kļūst viendabīga, elastīga un “lec nost” no katla malām, ļauj tai 2 minūtes nedaudz atdzist. Tad pa vienai pievieno olas, labi izmaisot mīklu, pirms tiek pievienota nākamā.
Kad mīkla kļuvusi vijīga un ar staipīgu konsistenci, to atstāj vismaz uz 10 minūtēm atpūsties.
Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai, vislabāk ventilatora režīmā. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru.
Mīklu liek konditorejas maisā, un spiež puslīdz vienādas formas kūciņas aptuveni 5 cm diametrā.
Cep 10 minūtes 180 °C temperatūrā, tad 10 minūtes 160 °C temperatūrā. Svarīgi cepšanas laikā nevirināt krāsni.
Pagatavo pildījumu. Katliņā lej saldo krējumu un pievieno vīgriezes. Silda un vidējas uguns, līdz uzsit pirmo lieli burbuli. Noņem no uguns un ļauj 1 stundu ievilkties. Nokāš caur smalku sietu un kārtīgi notur ledusskapī. Silts krējums neputosies.
Bļodā liek biezpienu, vīgriežu krējumu, šķipsnu sāls un pāris karotes cukura. Puto ar elektrisko mikseri. Pirms masa pilnībā uzputota, pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru. Saputoto krēmu uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanai.
Pildījumu liek konditorejas maisā un iespiež kūciņās, beigās iespiež arī pāris mellenes un servējot pārkaisa ar pūdercukuru.
Komentāri: