Mīklai
Virsai
Krējuma kārtai
Variācijas par tēmu
Ābolu rožmaizītes
Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru līdz krēmīgām gaišām putām.
Izkausē sviestu. Lēnām to iemaisa olu masā.
Miltus samaisa ar cepamo pulveri un, turpinot maisīt, iesijā mīklā.
Tad mīklai pievieno biezpienu un maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Tās konsistencei ir jābūt ķepīgai.
Cepamajā plātī ieklāj cepamo papīru, un plāts vidū liek mīklu. Tā kā mīkla ir ķepīga, to ar samitrinātām rokām izlīdzina pa visu plāts virsu.
Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Šķēlītes rūpīgi izkārto rindiņās pa visu plātsmaizes virsu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un liek cepties. Cep ~ 30 minūtes.
Kamēr plātsmaize cepas, sagatavo “virsiņu” – sajauc visas sastāvdaļas viendabīgā mērcē un pārlej pāri plātsmaizei. Turpina cept vēl 10–15 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja mīkla nepielīp pie kociņa, plātsmaize gatava.
Ābolu rožmaizītes
No mīklas izveido lenti 2 cm platumā un maksimāli 1 cm biezumā.
Ābolu šķēlītes noplaucē ar verdošu ūdeni.
Mīkstās ābolu šķēlītes pielipina pie mīklas lentes visā tās garumā.
Lenti satin rullītī, līdz izveidojas rozīte.
Cep mafina formiņās vai krūzītēs 180 °C temperatūra 30–40 minūtes.
Pasniedz pārkaisītas ar pūdercukuru.
Ātri pagatavojama un ideāla… Tikai pozitīvas atsauksmes ?
Super garsiga platsmaize,iesaku arī citiem pamēģināt!