Sākoties gada aukstākajiem mēnešiem, laiks aukstos desertus aizstāt ar siltajiem. Viens no tādiem ir krustnagliņu un bumbieru maize ar kardamona putukrējumu – ļoti vienkārši pagatavojams un sezonāls gardums.
Video receptē Uģis Veits no ”Gatavo 3” komandas bumbierus maizei liek klāt ar visu mizu un samērā lielos gabalos, taču tos var sagatavot, kā sirds kāro – gan mizot, gan sarīvēt.
Atceries, ka krustnagliņas šajā receptē ir nepieciešamas samaltas.
Kad maize jau atrodas cepeškrāsnī, to vienlīdz svarīgi ir nepiededzināt un neizņemt ārā pārāk ātri. Vislabāko veidu, kā pārbaudīt, vai maize ir gatava, demonstrē Uģis šajā video receptē. Proti, maizē iedur nazi, noskaita līdz pieci un velk ārā. Ja pie naža nekas nav pielipis, tad maizīte ir gatava.
Komentāri: