Fritētas avokado daiviņas

Viegla
līdz 30 min
5 personām

Sastāvdaļas

3 avokado

150 g panko rīvmaizes

100 g miltu

2 olas

1 tējkarote malta kumīna

1 tējkarote ķiploku pulvera

1 tējkarote maltas paprikas

½ tējkarotes sāls

½ tējkarotes maltu melno piparu

500 ml neitrālas eļļas fritēšanai

laims pasniegšanai

100 g majonēzes

1 tējkarote sriračas mērces

1 tējkarote sojas mērces

Pagatavošana

  1. Katru avokado sagriež 6–8 daiviņās. Katru daiviņu apviļā miltos.
  2. Bļodā sajauc olas ar garšvielām, un šajā masā iemērc katru daiviņu.
  3. Pēc tam katru avokado daiviņu apviļā panko rīvmaizē.
  4. Katliņā ar uzkarsētu eļļu (180–210 ºC temperatūrā) liek pa dažām avokado daiviņām un fritē aptuveni 1 minūti jeb līdz tās ir zeltaini brūnas.
  5. Nelielā trauciņā sajauc majonēzi ar sojas mērci un sriračas mērci.
  6. Avokado daiviņas pasniedz ar mērci un svaigu laimu.

Komentāri: