Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Veģetārs karijs ar panīra sieru
Viegla
līdz 1 h
3 personām
Sastāvdaļas
200 g rīsu piedevām
1 sarkanā paprika
1 zaļā paprika
1 dzeltenā paprika
1 burkāns
100 g leduszirņu
400 g konservētu tomātu
1 tējkarote medus
200 ml saldā krējuma
100 g konservētu vai vārītu turku zirņu
1 sarkanais sīpols
200 g panīra siera
1 ēdamkarote paprikas pulvera
PASTAI:
2 čili pipari
šķipsniņa Kajennas piparu
2 kaffir laima lapas
1 citronzāles stiebrs
2 daiviņas ķiploku
īkšķa lieluma ingvers
50 ml neitrālas garšas eļļas
1 ēdamkarote tikka masala garšvielu
koriandra zaļumi dekoram
1 laims
sāls
Pagatavošana
Rīsus pāris reižu noskalo, apcep nelielā daudzumā sviesta, aplej ar karstu ūdeni un vāra, līdz tie ir uzsūkuši ūdeni un uzbrieduši.
Paprikas un burkānu sagriež stienīšos.
Pagatavo pastu, sablendējot kopā visas norādītās sastāvdaļas.
Katliņā apdedzina pastu, pievieno burkānus un paprikas. Pielej nedaudz ūdens, un 10 minūtes pasautē, līdz dārzeņi kļuvuši mīkstāki. Pieliek turku zirņus un leduszirņu pākstis. Pavāra vēl 5 minūtes, pievieno saldo krējumu. Visu uzkarsē. Pievieno paprikas pulveri un iemaisa.
Panīra sieru sagriež nelielos kubiņos un apcep nelielā eļļas daudzumā uz pannas, līdz tas kļuvis zeltains un kraukšķīgs no visām pusēm.
Pasniedz karstu kopā ar rīsiem. Dekorē ar koriandra zaļumiem un pasniedz ar laima daiviņām.
Komentāri: