Veģetārs karijs ar panīra sieru

Viegla
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g rīsu piedevām
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 zaļā paprika
  • 1 dzeltenā paprika
  • 1 burkāns
  • 100 g leduszirņu
  • 400 g konservētu tomātu
  • 1 tējkarote medus
  • 200 ml saldā krējuma
  • 100 g konservētu vai vārītu turku zirņu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 200 g panīra siera
  • 1 ēdamkarote paprikas pulvera

PASTAI:

  • 2 čili pipari
  • šķipsniņa Kajennas piparu
  • 2 kaffir laima lapas
  • 1 citronzāles stiebrs
  • 2 daiviņas ķiploku
  • īkšķa lieluma ingvers
  • 50 ml neitrālas garšas eļļas
  • 1 ēdamkarote tikka masala garšvielu
  • koriandra zaļumi dekoram
  • 1 laims
  • sāls

Pagatavošana

  1. Rīsus pāris reižu noskalo, apcep nelielā daudzumā sviesta, aplej ar karstu ūdeni un vāra, līdz tie ir uzsūkuši ūdeni un uzbrieduši.
  2. Paprikas un burkānu sagriež stienīšos.
  3. Pagatavo pastu, sablendējot kopā visas norādītās sastāvdaļas.
  4. Katliņā apdedzina pastu, pievieno burkānus un paprikas. Pielej nedaudz ūdens, un 10 minūtes pasautē, līdz dārzeņi kļuvuši mīkstāki. Pieliek turku zirņus un leduszirņu pākstis. Pavāra vēl 5 minūtes, pievieno saldo krējumu. Visu uzkarsē. Pievieno paprikas pulveri un iemaisa.
  5. Panīra sieru sagriež nelielos kubiņos un apcep nelielā eļļas daudzumā uz pannas, līdz tas kļuvis zeltains un kraukšķīgs no visām pusēm.
  6. Pasniedz karstu kopā ar rīsiem. Dekorē ar koriandra zaļumiem un pasniedz ar laima daiviņām.