Burgeriem
80 g sojas granulu
200 g melno pupiņu
6 ēdamkarotes zirņu miltu
1 kubiņš dārzeņu buljona
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
½ tējkarote malta kumīna
Sāls
Pipari
Sīpolu skaidiņām:
2 sīpoli
2 ēdamkarotes miltu
1 l eļļa cepšanai
Mērcei:
100 ml majonēzes
70 ml kečupa
½ tējkarote Vusteršīras mērces
1 tējkarote Dižonas sinepju
4 burgeru maizītes
200 g Brī siera
2 Pak Choi salātgalviņas
Marinēti jalapeno pipari
Svaigi loki
1. Gatavo burgeru masu. 300ml verdoša ūdens izšķīdina buljona kubiņu, pārlej
sojas granulām, un ļauj ievilkties. Blenderī liek vārītas melnās pupiņas, zirņu
miltus, apceptu sīpolu un smalcinātas ķiploka daiviņas un pievieno garšvielas.
Visu sablenderē viegli rupjā, bet viendabīgā masā. No sojas granulām nolej
lieko šķidrumu, pievieno pupiņu masai, samīca visu viendabīgā masā un liek
ledusskapī ievilkties vismaz uz stundu.
2. Gatavo sīpolu skaidiņas. Sīpolus sagriež uz pusēm un viegli smalkās šķēlītēs.
Pievieno sāli un miltus, un sajauc tā, lai milti noklāj visas sīpolu skaidiņas.
3. Katlā karsē eļļu līdz 180 °C. Eļļu lej ne vairāk par 2/3 no katla, lai izvairītos
no pārvārīšanās pāri. Pa pāris ēdamkarotēm eļļā liek cepties sīpolu skaidiņas,
līdz zeltaini brūnas. Pēc cepšanas tās vajadzētu nosusināt uz restēm vai papīra
dvieļa.
4. Gatavo burgerus. Masu sadala 4 vienādās daļās un apcep uz vidēji karstas
pannas no abām pusēm līdz brūnas.
5. Apgrauzdē burgermaizītes. Abas puses no iekšpuses pārklāj ar nelielu
daudzumu sviesta un liek pannā grauzdēties, līdz kļuvušas viegli kraukšķīgas
un zeltaini brūnas.
6. Kārto burgerus. Abas burgermaizīšu puses pārsmērē ar sagatavoto mērci. Uz
apakšējās maizītes puses kārto pok choi salātu, burgeri, šķēlēs sagrieztu brī
sieru, marinēta jalapeno pipara šķēlītes un fritētas sīpolu skaidiņas, ko pārber
ar smalki sagrieztiem zaļajiem lociņiem. Pāri pārliek otru burgermaizītes pusi.
Komentāri: