Recepte no žurnāla Pie Galda! 2022.gada augusta/septembra numura!
Sastāvdaļas
PAMATNEI
300 g kviešu miltu
160 g augu valsts sviesta vai kokosriekstu eļļas (no ledusskapja)
50 g Dansukker cukura
šķipsniņa sāls
2 ēdamkarotes auksta ūdens
KARAMELEI
200 g Dansukker karameles cukura
260 g kokosriekstu piena (biezākā daļa no bundžas)
½ tējkarotes kukurūzas cietes
¼ tējkarotes sāls
ŠOKOLĀDES GLAZŪRAI
220 g vegāniskās šokolādes
30 g kokosriekstu eļļas
Pagatavošana
Virtuves kombainā vai bļodā sajauc miltus, augu valsts sviestu, cukuru, sāli un ūdeni, līdz izveidojusies viendabīga konsistence. Izklāj to 30 x 20 cm lielā kvadrātveida kūkas formā.
Cep 10 minūtes 180 °C temperatūrā, līdz pamatne ir iekrāsojusies zeltaini brūna.
Pagatavo karameli. Kaltā lej kokosriekstu pienu, pievieno cukuru un kukurūzas cieti, vāra uz vidēji lēnas uguns, nepārtraukti maisot. Līdzko karamele sāk vārīties, samazina temperatūru, pievieno sāli, maisa vēl pāris minūtes un noņem no uguns.
Kad karamele mazliet padzisusi, lej to pāri cepumu pamatnei, liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām sastingt. Ja karamele nav pietiekami sastingusi, liek saldētavā uz pāris stundām.
Šokolādi un eļļu izkausē karsta ūdens peldē uz lēnas uguns. Maisa, līdz masa izkususi, ļauj nedaudz atdzist.
Izmantojot asu nazi, sagriež twix batoniņus. Iemērc katru batoniņu izkausētajā šokolādē un liek uz paplātes ar cepamo papīru. Ļauj šokolādei sacietēt.
Komentāri: