Vegāniskā piparkūku mīkla

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
10 personām

Sastāvdaļas

apmēram1,5 kg mīklai

 

520 g cukura sīrupa

80 g Rapunzel  bio cukurniedru melases

130 g Biona bio kokosriekstu eļļas

240 g ūdens

1 tējkarote sodas

5 tējkarotes piparkūku garšvielu

1 tējkarote Sonnetor bio maltas kurkumas pulvera

900 g miltu

 

dekorēšanai – ingvera un kurkumas šokolāde

Pagatavošana

  1. Katliņā liek cukura sīrupu, melases sīrupu, kokosriekstu eļļu un ūdeni, maisot karsē, līdz kokosriekstu eļļa izkususi un veidojas viendabīga masa. Tad pievieno sodu un turpina karsēt apmēram ½ minūti.
  2. Katliņu noņem no uguns, iemaisa piparkūku garšvielas un kurkumas pulveri. Masu atdzesē istabas temperatūrā.
  3. Atdzesētajā masā pa daļām sāk pievienot miltus. Kad mīkla kļūst pietiekami bieza, to liek uz galda, kas apkaisīts ar miltiem, un turpina pievienot miltus, līdz mīkla nelīp pie rokām un turas kopā. Bet tai nevajag būt pavisam stingrai, jo atdzesējot tā kļūs stingrāka kokosriekstu eļļas dēļ. Gatavo mīklu ietin cepamajā papīrā vai pārtikas plēvē un liek atdzesēties ledusskapī uz vismaz 3 stundām, ideāli – uz nakti.
  4. Gatavu mīklu plāni izrullē uz galda, kas apkaisīts ar miltiem, izspiež formiņas un cep 180 °C temperatūrā 5–7 minūtes.