Vegānā sēklu maizīte bez glutēna

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

 

3 glāzes auzu pārslu

1 glāze ķirbju sēklu

½ glāzes saulespuķu sēkliņu

2 lielas ēdamkarotes maltu linsēklu

2 lielas ēdamkarotes veselu linsēklu

1 liela ēdamkarote čia sēklu

2 tējkarotes sāls

3 glāzes ūdens

Pagatavošana

  1. Vispirms uz pannas apgrauzdē saulespuķu un ķirbju sēkliņas. Lielā bļodā saber visas sausās sastāvdaļas, pārlej ūdeni, rūpīgi samaisa un liek uz nakti vai vismaz 4 stundām ledusskapī.
  2. Kad masa uzbriedusi un auzu pārslas savilkušās ar ūdeni, to vēlreiz rūpīgi apmaisa, liek maizes cepamajā formā, tad iepriekš sasildītā krāsnī 200 °C temperatūrā un cep 60–80 minūtes.
  3. Pirms pasniegšanas ļauj pilnībā atdzist. Ļoti labi garšo, vēl papildus apgrauzdēta.

Ar sēkliņu veidiem un daudzumu var brīvi improvizēt. Klāt var likt arī dažādus riekstus. Galvenais ievērot, ka auzu pārslu un pievienotā ūdens attiecībai jābūt 1:1.