Vasaras tomātu fritata ar sieru

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 12 olas
  • 200 g “Cesvaines piens” siera ar tomātiem un ķiplokiem
  • 200 g grieķu jogurta
  • 250 g ķiršu tomātu
  • 100 g svaigu spinātu
  • bunte svaiga bazilika
  • 20 g sviesta
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Lielākā traukā viegli sakuļ olas, pievieno jogurtu un rīvētu sieru. Visu kārtīgi samaisa, pievieno spinātus, baziliku un uz pusēm pārgrieztus tomātus.
  2. Iepriekš sakarsētā cepeškrāsnij draudzīgā pannā izkausē sviestu un ielej olu maisījumu. Pannu liek cepeškrāsnī 200 ºC temperatūrā uz aptuveni 8 minūtēm.
  3. Kad fritata kļuvusi zeltaini brūna, to izņem ārā no cepeškrāsns un atstāj nedaudz atdzist, pasniedz sagrieztu lielākos gabalos uz šķīvja.

Komentāri: