Varavīksnes foreļu filejas Vidusjūras garšās

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

4 mazās forelītes
ZIVS MARINĀDEI
100 ml olīveļļas
½ tējkarotes kaltēta timiāna
½ tējkarotes kaltēta rozmarīna
½ tējkarotes kaltēta bazilika
sula no ½ citrona
miza no ½ citrona
šķipsna sāls
SALĀTIEM
3 mazie cukīni
2 ēdamkarotes bazilika pesto mērces
sula no ½ citrona
150 g aveņu
sauja lobītu pistāciju
šķipsna sāls

Pagatavošana

1. Foreles izfilē, izņem asakas. Katram ēdājam paredzētas divas mazo forelīšu filejas.
2. Mazā trauciņā pagatavo zivs marinādi. Kopā sajauc visas marinādes sastāvdaļas, zivs
filejas pārlej ar marinādi un atstāj uz 20 minūtēm marinēties.
3. Pagatavo salātus. Ar dārzeņu mizotāju mazos cukīni sagriež ļoti plānās un garās lentēs.
Liek bļodā. Pievieno bazilika pesto mērci, citronu sulu, medu, sāli. Ar rokām visu
samaisa, lai cukīni lentes noklātas ar mērci no visām pusēm. Pirms pasniegšanas salātus
pārber ar avenēm un pistācijām.
4. Lai pagatavotu zivs fileju uz grila, vislabāk to darīt pannā ar metāla rokturi, ja pannas
nav, tad var izmatot pašgatavotu alumīnija folijas “pannu”. Zivs fileju cep 2 minūtes ar
ādu uz leju, tad to apgriež un cep vēl 1 minūti. Pasniedz kopā ar cukīni salātiem.

Komentāri: