Vaniļas un viskija steiks

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g – 1 kg liellopu gaļas
  • 1 vaniļas pāksts
  • sula no 2 laimiem
  • 150 g brūnā cukura
  • 100 ml viskija vai burbona
  • 100 ml sojas mērces
  • 1 tējkarote sakapāta ingvera
  • 50 ml neitrālas garšas eļļas
  • 1 laims vai citrons dekorēšanai
  • 100 g rukolas pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Pagatavo marinādi. Traukā lej laimu sulu, viskiju un sojas mērci. Pievieno sakapātu ingveru, cukuru, no sēkliņām atdalītu vaniļas pāksti un eļļu. Visu vienmērīgi sajauc un liek tajā gaļu. Marinē to 12 stundas.
  2. Sakarsē ļoti karstu pannu, gaļu no visām pusēm notīra no marinādes un cep 6 minūtes no katras puses. Pēc tam uzreiz ietin folijā un ļauj 10 minūtes tai atpūsties. Šī ir svarīga pagatavošanas daļa. Ja gaļu neatpūtinās, tā nepaspēs izdalīt sulīgumu un būs gumijota.
  3. Ja vēlas, no marinādes šķidruma var pagatavot mērci.
  4. Gatavu, atpūtinātu gaļu pirms likšanas galdā sagriež plānās šķēlītēs un pasniedz ar rukolu un laima daiviņām.

Komentāri:

  • Sanita says:

    Recepte laba. Šodien arī izmēģināju. Bet man tomēr daudz par daudz likās tas alkohols.

  • Ieva says:

    Marināde ir ļoti laba, tikai es cepu cepeškrāsnī un ilgi, nevis steiku. Steiks nekādi nekļūst par mīļāko ēdienu. Cepu arī cūciņu – arī labi, bet liellops garšīgāk!

Jūsu komentārs: