Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Vaniļas un viskija steiks
Loading...
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
600 g – 1 kg liellopu gaļas
1 vaniļas pāksts
sula no 2 laimiem
150 g brūnā cukura
100 ml viskija vai burbona
100 ml sojas mērces
1 tējkarote sakapāta ingvera
50 ml neitrālas garšas eļļas
1 laims vai citrons dekorēšanai
100 g rukolas pasniegšanai
Pagatavošana
Pagatavo marinādi. Traukā lej laimu sulu, viskiju un sojas mērci. Pievieno sakapātu ingveru, cukuru, no sēkliņām atdalītu vaniļas pāksti un eļļu. Visu vienmērīgi sajauc un liek tajā gaļu. Marinē to 12 stundas.
Sakarsē ļoti karstu pannu, gaļu no visām pusēm notīra no marinādes un cep 6 minūtes no katras puses. Pēc tam uzreiz ietin folijā un ļauj 10 minūtes tai atpūsties. Šī ir svarīga pagatavošanas daļa. Ja gaļu neatpūtinās, tā nepaspēs izdalīt sulīgumu un būs gumijota.
Ja vēlas, no marinādes šķidruma var pagatavot mērci.
Gatavu, atpūtinātu gaļu pirms likšanas galdā sagriež plānās šķēlītēs un pasniedz ar rukolu un laima daiviņām.
Marināde ir ļoti laba, tikai es cepu cepeškrāsnī un ilgi, nevis steiku. Steiks nekādi nekļūst par mīļāko ēdienu. Cepu arī cūciņu – arī labi, bet liellops garšīgāk!
Recepte laba. Šodien arī izmēģināju. Bet man tomēr daudz par daudz likās tas alkohols.
Marināde ir ļoti laba, tikai es cepu cepeškrāsnī un ilgi, nevis steiku. Steiks nekādi nekļūst par mīļāko ēdienu. Cepu arī cūciņu – arī labi, bet liellops garšīgāk!