Vispirms pagatavo biezeni. Saldos kartupeļus pārgriež gareniski uz pusēm un izcep cepeškrāsnī mīkstus. Tad izloba no mizām mīkstumu, liek visu bļodā pievieno siltu pienu, ēdamkaroti sviesta un visu sablenderē kopā zīdainā biezenī. Pēc garšas pievieno sāli.
Pupiņas novāra sālsūdenī. Kad tās mīkstas ūdeni nokāš, pannā izkausē 1 ēdamkaroti sviesta un pupiņas apcep zeltaini brūnas. Cepot pievieno sakapātu 1 ķiploku daiviņu, 2 ēdamkarotes sojas mērces un miziņu, sulu no ½ citrona.
Cep steiku. Gaļu no visām pusēm appiparo un apsāla. Pannā izkausē 2 ēdamkarotes sviesta un 2 ēdamkarotes eļļas, pievieno 2 veselas , ķiploku daiviņas un kad sviests izkusis – gaļu cep no abām pusēm brūnu, no katras ne vairāk par 3 minūtēm. Tad gaļu noņem no pannas, aplej ar sviestu, kas pannā un ļauj atpūsties vismaz 5 minūtes. Pasniedz sagrieztu šķēlītēs, gaļas vidiņam jābūt sārtam.
Sakārto skaistu, romantisku porciju – nedaudz oranža biezeņa, nedaudz zaļu pupiņu un pa vidu vēl viducī nedaudz sārtas gaļas šķēles.
Pasniedz un bauds ar Masi Passo Doble Rosso sarkanvīnu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: