Rib-eye steiks ar batāšu biezeni un pākšu pupiņām

līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

2 gabaliņi rib-eye steika

500 g saldo kartupeļu

50 g sviesta

100 ml piena

200 g zaļo pākšu pupiņu 

1 ēdamkarote sojas mērce

3 ķiploku daiviņas

sula un miziņa no ½ citrona

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo biezeni. Saldos kartupeļus pārgriež gareniski uz pusēm un izcep cepeškrāsnī mīkstus. Tad izloba no mizām mīkstumu, liek visu bļodā pievieno siltu pienu, ēdamkaroti sviesta un visu sablenderē kopā zīdainā biezenī. Pēc garšas pievieno sāli.
  2. Pupiņas novāra sālsūdenī. Kad tās mīkstas ūdeni nokāš, pannā izkausē 1 ēdamkaroti sviesta un pupiņas apcep zeltaini brūnas. Cepot pievieno sakapātu 1 ķiploku daiviņu, 2 ēdamkarotes sojas mērces  un miziņu, sulu  no ½ citrona.
  3. Cep steiku. Gaļu no visām pusēm appiparo un apsāla. Pannā izkausē 2 ēdamkarotes sviesta un 2 ēdamkarotes eļļas, pievieno 2 veselas , ķiploku daiviņas un kad sviests izkusis – gaļu cep no abām pusēm brūnu, no katras ne vairāk par 3 minūtēm. Tad gaļu noņem no pannas, aplej ar sviestu, kas pannā un ļauj atpūsties vismaz 5 minūtes. Pasniedz sagrieztu šķēlītēs, gaļas vidiņam jābūt sārtam.
  4. Sakārto skaistu, romantisku porciju – nedaudz oranža biezeņa, nedaudz zaļu pupiņu un pa vidu vēl viducī nedaudz sārtas  gaļas šķēles.
  5. Pasniedz un bauds ar Masi Passo Doble Rosso sarkanvīnu. 

Komentāri: