Valriekstu kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
10 personām

Sastāvdaļas

  • 125 g Cesvaine sviesta
  • 300 g brūnā cukura
  • 4 olas
  • 250 g valriekstu
  • 70 g miltu
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsnī uz 180 °C temperatūrai. Sviestu izkausē, riekstus sasmalcina, miltus izsijā.
  2. Lielā bļodā iesit olas, pievieno cukuru, izkausēto sviestu un šķipsnu sāls. Ar mikseri saputo, līdz viss kārtīgi sajaucies un cukurs nedaudz pakusis.
  3. Pievieno miltus un riekstus, iemaisa. Masu lej ietaukotā kūkas formā un cep 40–45 minūtes.
  4. Pēc cepšanas kūku pilnībā atdzesē, pirms pasniegšanas pārber ar pūdercukuru.

Komentāri: