Ugunskurā cepts lasis un True Villager kokteilis

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Degvīns nav vien izcilu kokteiļu sastāvdaļa, bet arī sabiedrotais izcilās maltītēs. Šajā video divi kaislīgi savas jomas pārstāvji demonstrē, kā ar pasaulē pirmo degvīnu, kas tiek gatavots no atjaunojošā lauksaimniecībā audzētiem miežiem var pagatavot izcilu kokteili un ugunskurā ceptu lasi. Izmēģini šīs vienkārši pagatavojamās receptes kopā ar Koskenkorva!

Sastāvdaļas

Lasim

  • 2 kg vesela laša
  • 200 g medus
  • 100 g Koskenkorva Climate Action vodkas
  • 400 g jāņogu
  • 200 ml eļļas
  • 30 g kūpināta sāls
  • 1 galviņa jaunā kāposta
  • 1 cukīni
  • sauja skābeņu lapu
  • 1 citrons

Kokteilim

  • 50 ml Koskenkorva Climate Action vodkas
  • 20 ml medus un jāņogu sīrupa
    20 ml svaigi spiestas citronu sulas
    120 ml gāzēta ūdens
  • jāņogas un citrona miza dekorēšanai

 

Pagatavošana

Laša pagatavošana

  1. Lasi atgriež vaļā un ar tapiņām piestiprina pie dēļa.
  2. Pagatavo mērci – saspaida jāņogas kopā ar medu, eļļu un degvīnu. Ar šo mērci apslaka lasi, ko liek cepties pie ugunskura vidējā karstumā. Alternatīva ir likt šādu lasi cepeškrāsnī 100–120 ºC temperatūrā un cept 1–1,5 stundas.
  3. Pie uguns lasis cepot nedaudz nokūpinās, un to ik pa laikam ar lapu slotiņas palīdzību apslaka ar jāņogu mērci.
  4. Kamēr lasis cepas, jauno kāpostu sagriež četrās daļās, cukīni – uz pusēm. Izmērcē tajā pašā jāņogu mērcē un liek uz karstām restēm cepties. Kad viss gatavs, liek bļodiņā un papildina ar skābeņu lapiņām.
  5. Perfektam skābumam noderēs lielisks triks – citronu pārgriežot uz pusēm un apgrilējot, var iegūt lielisku grilēta citrusa aromātu un maigu citrusīgu kūpinājuma garšu!

Kokteiļa pagatavošana

  1. Pagatavo sīrupu – jāņogas saspaida kopā ar medu proporcijā 1:1 un izkāš caur sietiņu.
  2. Pagatavo kokteili, sajaucot visas sastāvdaļas glāzē, izņemot gāzēto ūdeni.
  3. Pievieno ledu tā, lai būtu pilna glāze, kārtīgi samaisa, tad pievieno gāzēto ūdeni un apmaisa vēlreiz.
  4. Pasniedz ar jāņogām un citrona miziņu.

Komentāri: