Ernests ir raidījuma ”Visi Pie Galda!” personība, aizrautīgs kulinārs, kam patīk eksperimentēt virtuvē un izmēģināt pasaules garšas. Aizrautīgs, entuziastisks un viennozīmīgi radošs cilvēks.
Tvaicēts lasis ar grauzdētiem valriekstiem un mārrutku krēmu
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Vienkārša un ātri pagatavojama recepte vakariņām ziemas vakaros, bet pasniedzot ar īpašām piedevām, iegūsi jau svētku maltītes cienīgu ēdienu. Svaigi, sātīgi un ļoti garšīgi!
Sastāvdaļas
2 laša filejas
sauja valriekstu
1 citrons
1 bunte diļļu un pētersīļu
2 ēdamkarotes mārutku
100 g krēmsiera
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni 180°C karstu.
Filejas apber ar sāli, pipariem un nedaudz iesmērē ar olīveļļu. Liek cepties tvaika režīmā uz 10 minūtēm laša filejas. Ja krāsnij nav tvaika režīma, filejas ietin folijā.
Piestā vai uz dēlīša smalki sakapā valriekstus un apgrauzdē tos pannā uz vidējas uguns. Kamēr rieksti grauzdējas, sarīvē citrona miziņu un smalki sakapā zaļumus. Visas sastāvdaļas samaisa.
Atsevišķā traukā sajauc krēmsieru ar mārrutkiem un nedaudz olīveļļu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Visu sajauc viendabīgā masā.
Pasniedz uz šķīvja lasi kopā krēmu, grauzdētiem valriekstiem un lapu salātiem ar svaigiem dārzeņiem pēc izvēles.
Komentāri: