CRÈME BRÛLÉE CEPUMI

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

170 g miltu

1 tējkarote cepamā pulvera

½ tējkarotes sāls

120 g Dansukker gaišā muskovado cukura

115 g sviesta istabas temperatūrā

1 ola istabas temperatūrā

2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura

 

KRĒMAM

110 g sviesta istabas temperatūrā

110 g krēmsiera istabas temperatūrā

2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura

2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura

 

CUKURA KARAMELEI

100 g Dansukker baltā cukura

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Bļodā puto sviestu ar cukuru, kamēr iegūta vienmērīga un gaisīga konsistence. Turpinot putot, pievieno olu. Visbeidzot iemaisa sausās sastāvdaļas, un mīklu atstāj ledusskapī uz 1 stundu sastingt. No atdzisušās mīklas izveido 8 vienādas bumbiņas. Cep 180 ºC temperatūrā 10–12 minūtes zeltaini brūnas. Atdzesē.
  2. Pagatavo krēmu. Bļodā saputo sviestu ar krēmsieru. Turpinot putot, pievieno pūdercukuru un vaniļas cukuru. Atdzesē ledusskapī 1 stundu.
  3. Pagatavo cukura karameli. Silikona aplīšu formiņās ber pa 1 ēdamkarotei cukura (otra iespēja ir veidot cukura kaudzītes uz cepamā papīra, atstājot palielu distanci starp tām). Cukuru karamelizē cepeškrāsnī 230 ºC temperatūrā, kamēr tas pilnībā izkusis. Atdzesē.
  4. Cepumus dekorē ar pagatavoto krēmu un karamelizētā cukura dekoru.

Komentāri: